Klinisk psykolog og foredragsholder med ekspertise inden for plejefamilieområdet og med stærk evne for formidling, udviklingsopgaver og kliniske problemstillinger, herunder tramer, tilknytning og mentalisering hos børn, unge og voksne.
Om Anne Blom Corlin
Jeg er autoriseret psykolog, specialist og supervisor i psykoterapi (voksne) og i klinisk børne-og ungepsykologi, og har siden 2014 arbejdet som selvstændig psykolog. Gennem mit snart 20-årige virke som psykolog har jeg fået bred psykoterapeutisk erfaring og kendskab til mange forskellige områder og metoder. Jeg har specialiseret mig inden for mentaliseringsbaserede metoder og teori, som jeg anvender i supervision, undervisning og terapi, særligt indenfor familie- og plejefamilieområdet.
Som psykolog er jeg særlig optaget af at møde klienter og fagprofessionelle med en stor grad af ordentlighed og ydmyghed, samt en faglig og etisk velfunderet tilgang.
Arbejdserfaring
Mit arbejde som klinisk psykolog er ofte centreret omkring børn og unges relationelle miljø, hvor jeg ofte ser forældre og plejeforældre til rågivningsforløb, supervision og terapi, hvor fokus er på at støtte omsorgspersoners mentalisering til bedre at kunne forstå, rumme og håndtere deres børn og familieliv. Jeg har dertil særlig ekspertise inden for plejefamilieområdet, hvor jeg har siden 2006 har superviseret plejefamilier, lavet kurser og udviklingsopgaver indenfor plejefamilieområdet (se mere her)
Siden 2006 har jeg arbejdet klinisk med især voksne med psykiske vanskeligheder i forskellige sværhedsgrader, bl.a. i privat praksis og en del år i voksenpsykiatrien, senest ved Psykoterapeutisk Center Stolpegård med et særligt fokus på tilknytningstraumer, kompleks PTSD, depression og belastningsreaktioner. Dertil har jeg arbejdet indenfor familieområdet ved Familieprojektet og Center for Spædbørn på Institut for Psykologi.
Endelig har jeg stor erfaring med at udføre forældrekompetenceundersøgelser (se mere her) og er certificeret træner i afdækning af mentalisering i forældreskabet ved Refleksiv Funktionsskala på Parent Development Interview (PDI). Jeg er dertil dansk træner og supervisor ved det evidensbaserede program Minding the Baby, som aktuelt implementeres i Danmark (se mere her: https://metodecentret.dk/metoder/mindingthebaby/) og supervisor i mentaliseringsbaseret familieterapi (MBT-F) fra Anna Freud Centeret.
CV for Anne Blom Corlin
Ydelser
Undervisning og foredrag
Forældrekompetenceundersøgelser
Jeg udfører forældrekompetenceundersøgelser, som jeg har stor erfaring med. Forældrekompetenceundersøgelser foretages typisk i tilfælde, hvor der er alvorlig bekymring for børns trivsel, og undersøgelsen er ofte bestilt af en kommune. Undersøgelsen kan bidrage til at kvalificere den kommunale beslutningsproces og udgør en væsentlig del af grundlaget for kommunens videre foranstaltninger i forhold til familien.
Undersøgelser tilrettelægges individuelt alt efter formål og andre tidligere undersøgelser og vurderinger. Omfanget af undersøgelsen og vurderingen af behovet foretages på baggrund af en faglig vurdering og i samråd med sagsbehandleren. Jeg samarbejder ofte med andre psykologer for at løse de enkelte undersøgelsesopgaver vedr. forældrekompentence, afhængigt af hvilke specialer undersøgelser kræver.
Undersøgelserne udarbejdes i tråd med Socialministeriets retningslinjer for udførelse af forældrekompetenceundersøgelser fra 2011 og foregår altid under supervision.
Supervision
Jeg tilbyder supervision til forskellige faggrupper så som socialrådgivere, psykologer, familieplejekonsulenter, pædagoger, plejeforældre, misbrugsbehandlere, familiebehandlere m.fl.
Supervisionen tager udgangspunkt i en mentaliseringsbaseret tilgang, men jeg kan også trække på en mere psykodynamisk og tilknytningsbaseret tænkning. Der tilbydes supervision i gruppe og individuelt.
Supervisionen kan med fordel kombineres med et uddannelsesforløb eller kursusdage, hvor de centrale begreber og modeller indenfor den mentaliseringsbaseret tænkning forankres.
Det er væsentligt for mig, at supervisionen tilpasses jeres ønsker og behov. For at I skal opleve at supervisionen er brugbar, må den tage udgangspunkt i jeres praksis og arbejdsfelt. Derfor vil jeg løbende sørge for at vi få evalueret processen og supervisionen.
Jeg anbefaler mellem 2 og 3 timer ved supervision i grupper.
Terapi
Jeg tilbyder individuel terapi til unge og voksne med en række forskellige problemstillinger. Jeg har særlig erfaring og ekspertise inden for områderne:
- Længerevarende vanskeligheder med angst, depression, spiseforstyrrelse, selvskade
- Vanskeligheder i nære relationer med andre (med kæreste, familie, børn, venskaber)
- Selvværd: Vanskeligheder i relationen til én selv, negativ selvopfattelse
- Traumer – herunder seksuelle overgreb
- Tab, belastninger, livskriser
- Forældreskab og familieliv
Terapien tager udgangspunkt i en mentaliseringsbaseret tilgang, men jeg har også erfaring og uddannelse i andre metoder, som anvendes efter behov og problemstilling.
Familierådgivning og familiesamtaler
Jeg tilbyder forældrerådgivning og familiesamtaler til familier, plejefamilier og adoptionsfamilier. Nogle gange kan man som familie opleve, at man sidder fast i uhensigtsmæssige mønstre og måder at forstå hinanden på. Familiesamtaler kan være en måde at arbejde med nye forståelser af hinanden og sammen udvikle nye løsninger. Forældrerådgivning kan også være relevant, hvis man oplever, at ens barn ikke trives. Jeg sammensætter forløb med familier og forældre efter de individuelle behov og problemstillinger.
Jeg har særlig ekspertise indenfor plejefamilieområdet, og de særlige udfordringer som der kan opstå ved at være en familie med plejebørn. Jeg tilbyder her forskellige former for samtaler og rådgivning – f.eks. forældrerådgivning, familiesamtaler og samspilstræning.
Priser
Bemærk: Priser er vist eksklusive moms
Terapi & samtaler
- Terapi/individuel: 1.200 kr. (55 min)
- Indledende samtale: 1.800 kr. (90 min)
- Parsamtale/dobbeltsession: 1.800 kr. (90 min)
- Familiesamtaler: 1.500 kr. (75 min)
- Theraplay: 1.500 kr. pr. session
- Individuel terapi dækket af forsikringsselskab: 1.300 kr. (55 min)
Supervision
- Individuel supervision: 1.300 kr.
- Gruppe (2-4 personer): 1.700 kr.
- Gruppe (4-6 personer): 1.950 kr.
- Gruppe (6-10 personer): 2.100 kr.
- Supervision plejeforældre: 1.400 kr./time
Betingelser
- Pris på kurser og undervisning aftales individuelt da det afhænger af antal deltager, formen m.m.
- Pris på forældrekompetenceundersøgelser aftales individuelt efter tidsforbrug.
- Afregning sker via faktura som sendes efter samtalen. Beløbet betales via netbank.Afbud gives senest dagen før kl. 16. Ved senere afbud honoreres aftalen efter takst for individuel konsultation.
- Henvisning fra sygesikringen modtages ikke. Mange har tegnet sygeforsikring privat eller gennem deres arbejdsplads, som giver mulighed for psykologhjælp til sig selv eller deres familie. Det er ikke nødvendigt at orientere arbejdspladsen om, hvad du benytter din sundhedsforsikring til. Forsikringsselskabet skal dog give tilsagn.
Kontakt
Psykolog Anne Blom Corlin har adresse på Vesterbro i København få minutters gang fra Hovedbanen og Vesterport station
Ved ankomst til Vesterbrogade 20, ringer du på dørtelefonen, hvor der står ”Psykologhuset Mindmove”. Så går døren automatisk op og længere fremme til højre, er der elevator og trapper op til klinikken. Når du er ved 3. sal til venstre, kan du gå direkte ind (døren er ulåst). Inde til højre er der venteværelse, hvor du kan tage plads. Så kommer jeg og henter dig der.
Jeg kan være svær at træffe over telefon, så send gerne din forespørgsel på mail til mig.
Vesterbrogade 20, 3.tv.
1620 København V
+45 61 77 23 36
anne@mindtomindpsyk.dk